Polityka prywatności serwisu ptdbt.pl

Polityka prywatności

Czytając, przeglądając czy używając serwis internetowy ptdbt.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na tej stronie.

Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób Portal PTDBT obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać ptdbt.pl

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego portalu będziesz poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób.

Dane, o które będziesz proszony:

– w przypadku korzystania z formularzy kontaktowych to: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail.

– w przypadku korzystania z formularzy kontaktowych zapisu na szkolenie to: imię, nazwisko, stopień naukowy (nieobowiązkowy) numer telefonu, adres e-mail, zawód, informacja skąd dowiedziałeś się o wydarzeniu, oraz dane do faktury, jeśli jest potrzebna.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na stronie naszego portalu, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego,itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas wypełniania formularza służącego do zgłoszenia udziału w warsztatach będą wykorzystane wyłącznie w celach kontaktowych lub wysłania certyfikatu uczestnictwa.

Dane zbierane podczas korzystania z formularzy kontaktowych będą wykorzystane w celu ułatwienia kontaktu z Tobą.

Wykorzystanie danych

Żadne dane identyfikacyjne użytkowników Serwisu, do żadnych celów, nie są przekazywane jakiejkolwiek osobie trzeciej.

Dane użytkowników, którzy zarejestrowali się w Serwisie w celu uzyskania dostępu do Newsletter’a są wykorzystywane w celu wysłania danemu użytkownikowi nowego Newsletter’a.

Portal PTDBT zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych informacji handlowych użytkownikom zarejestrowanym w bazie Newsletter’a, pod warunkiem uzyskania wcześniejszej zgody użytkownika w tym zakresie. Mogą to być w szczególności informacje o nowościach, oferty promocyjne lub inne wiadomości dotyczące PTDBT.

Dane osobowe zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem a Serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie użytkownika.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich

Wykorzystanie ciasteczek (“cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Serwis może zawierać odnośniki do innych stron, zamieszczane dla wygody i wiadomości użytkownika. PTDBT nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczane tam informacje i stosowane polityki prywatności.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Firma zbierająca dane: PTDBT

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na info@ptdbt.pl

Newsletter PTDBT

Newsletter PTDBT

Zapisz się, byśmy mogli Cie powiadomić o wszelkich nowościach, wydarzeniach i szkoleniach związanych z naszymi celami statutowymi.

Zapisując się na newsletter, zgadzasz się z naszą polityką prywatności dostępną na naszej stronie regulamin i statut.

Udało Ci się zapisać na nasz newsletter